ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Румен Петков: С БСП сме близо до обща кандидатура за президент

Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на партия АБВ Румен Петков заяви, че с БСП са близо до обща кандидатура за президент. Петков припомни, че неговата партия предлага Георги Първанов и Ивайло Калфин и подчерта, че "АБВ не е функция на БСП".

Румен Петков определи генерал Румен Радев, който е една от номинациите на Социалистическата партия, като един изключително подготвен и достоен човек. Петков обаче не пожела да отговори дали формацията на Георги Първанов би застанала зад Мая Манолова или друга чисто партийна кандидатура на социалистите:
БСП преживява тежък период. Корнелия Нинова оглави партията в един, наистина, много труден, от политическа за самата партия, от организационна гледна точка, етап и всякакви опити за външно вмешателство и интервенция за нас са неприемливи. Ние се надяваме, че БСП ще намери не просто средствата да се успокоят нещата вътре в партията, а да бъдат мобилизирани членовете и избирателите на БСП. Защото ние от АБВ извървяхме много дълъг, много труден, уверявам ви, път, за да създадем всички условия и предпоставки, за да стигнем до обща кандидатура.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!