ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Александър Методиев - Бат' Сали беше обвинен официално за хулиганство

| обновено на 16.08.16 в 14:34
Снимка: БГНЕС
Депутатът от ДПС Александър Методиев, с прякора Бат' Сали, беше официално обвинен за хулиганство и отказ да се подчини на полицай.След двучасов престой, той си тръгна от Столичното следствие с мярка за неотклонение "подписка" и напусна сградата почти безмълвен:

Моят адвокат ще ви обясни доста въпроси.

Коментар по същество обаче отказа и защитникът му:

Както всеки един гражданин в тази държава може да бъде обвиняем, той има съответните права. Правата му са да дава изявления и да не дава изявления. Аз, като негов защитник, съм длъжен да се съобразявам с неговата воля. Той направи изявление, че не желае да дава повече информация, докато не я осмисли. Който ви е пратил тук, ви е дал достатъчно информация. Ами, разберете го.

В следобедните часове на 1 май с автомобила си Методиев влиза в град Костенец. На място, на което не се изпреварва, извършва тройно изпреварване и полицейският служител в района му сигнализира да спре. Вместо това Методиев му маха с ръка и го подминава, като увеличава скоростта. Малко по-късно на същото място полицаите спират за проверка микробус и един от мъжете, които се возят в него, е без документи за самоличност. Той е поканен в полицейския автомобил, за да му бъде съставен акт, тогава друг от возещите се в микробуса се обажда по телефона на Александър Методиев и го уведомява за случващото се. Методиев пристига на мястото и с груб тон, според прокуратурата, иска обяснение от полицаите защо съставят акт "на негови хора", изважда картата си за народен представител и заплашва полицаите, че ще ги уволни и след три дни ще се видят цивилни.

Два месеца след инцидента главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС. Като отрече всичко, той се отказа сам от него.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!