ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Димитър Узунов: Не смятаме да са самосезираме за загиналите мотористи

Снимка: БГНЕС

Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов заяви, че не знае за поредицата от протести на мотористи пред съдебните палати в различни градове заради изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, който прегази с колата си край Драгоман двама мотористи.

Преди десетина дни приятели на загиналото семейство призоваха чрез "Хоризонт" съдебният кадрови орган да се самосезира и да провери съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд, която постави Бекташ по домашен арест, след което той напусна страната.

Не се занимаваме с пряката правораздавателна дейност на който и да е магистрат. Знаете, че те са независими при взимане на своите решения. Нито сме сезирани, нито смятаме да се самосезираме, поне не съм запознат до този момент, заяви Узунов.

По повод протестите на мотористите той каза:

Аз, доколкото знам, протести е имало не само пред тази Съдебна палата, която вие цитирате, имало е протести примерно пред Съдебната плата в Пазарджик във връзка с процесите, които текат там, така че какво мога да коментирам. Това е много притеснително.

Коментарът на Димитър Узунов беше направен след извънредното събиране на пленума на Висшия съдебен съвет, на което беше одобрена инвестиционната програма и застраховането на сградите на съдебната власт до края на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!