ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Силен дъжд отново вали в Гърция

Валежи предизвикаха наводнения в Каламата, Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отново вали силен дъжд на много места в Гърция. Властите вече взеха мерки за очакваната тази вечер буря. Препоръчват да се избягва пътуване, докато не преминат дъждовете.

Следобед буря само за няколко минути превърна улиците на остров Закинтос в реки. Има паднали дървета и наводнени сгради. Хора са блокирани по домовете си. Няма пострадали и жертви. Спасиха много хора от леките им коли, понесени от водната стихия.

Националната метеореологична служба предупреждава, че на много места тази вечер също се очакват обилни валежи с вятър, но с малка продължителност.

Медиите в извънредни емисии предупреждават и гражданите да вземат съответните мерки, като избягват пътуване в районите, където се очаква отново да вали. Препоръчва се да не се доближават до реки и язовири.

Продължава извънредното положение от вчера, обявено за района на град Каламата и кметства близо до Солун, засегнати от пороя. Местните власти сформираха помощни екипи по планинските райони, където според синоптиците, се очакват силни валежи.

В почти цялата страна трафикът е затруднен, защото много от пътните участъци са все още наводнени. Пътна полиция блокира достъпа до рискови участъци.

Екипи на пожарната работят денонощно от вчера. В пълна готовност са екипите на Гражданска защита.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!