ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Безопасност на полетите е акцент на 14-тия авиофест "Криле за всички"

Снимка: 100.airshow-bg.com

Безопасност на полетите е акцентът на 14-тия фестивал за лека и спортна авиация "Криле за всички", който беше откирт край плевенското село  Бохот. Близо 50 пилоти ще обсъждат мерките за намаляване на авиоинцидентите по време на предвиден в програмата форум.

Любителите на леката авиация ще наблюдават полети на малки самолети, делтапланери и парапланери. Предвидени са и демонстрации на радиоуправляеми модели. Илиян Иванов - председател на  сдружение "Криле“ - организатори на събитието каза:

Акцентът ще е безопасността на полетите. За три седмици имаме толкова сериозни инциденти - пет загинали, един в много тежко състояние… не е нормално да продължава така. За нашата конференция по безопасност на полетите сме поканили директора на звеното за разследване на авиационните събития към Министерство на транспорта – г-н Христо Христов. Той ще изкаже неговата гледна точка, както и ние ще изкажем мнение за мерките, които трябва да се вземат, какво можем ние да направим, какво искаме от тяхна страна да стане, за да се подобри тази атмосфера, да се знае първо кой, къде и откъде лети.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!