ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Потенциален терорист бе задържан на ГКПП "Капитан Андреево"

| обновено на 29.09.16 в 13:58
Снимка: БГНЕС

19-годишен французин, заподозрян за връзки с терористи, е задържан на граничен пункт "Капитан Андреево" на път за Турция, потвърди вътрешният министър Румяна Бъчварова. Името на задържания е Мишел Клемент, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. В момента той се намира в хасковския арест и предстои Хасковският окръжен съд да се произнесе по искане на Франция да й бъде предаден. Това ще стане, след като е готов преводът от френски на европейската заповед за арест. 

Младежът е влязъл в България вчера сутринта през Калотина. Името му е фигурирало в Шенгенската информационна система като човек за наблюдение. След като у Мишел не е било намерено нищо подозрително, той е  пуснат да влезе в страната, но няколко часа по-късно, когато прави опит да напусне през "Капитан Андреево", в системата вече се е появило ново искане - той да бъде задържан.

Френският гражданин е приел исляма преди време, като освен това се е и радикализирал, твърдят френски медии. Той бил засечен да посещава и сайтове с подобно съдържание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!