ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Йордан Георгиев е мъжът, изнасилил момичето от Дома за настаняване в "Люлин"

| обновено на 10.10.16 в 17:17
Снимка: БГНЕС

Йордан Георгиев е мъжът, изнасилил 13-годишно момиче от Дома за настаняване в столичния квартал „Люлин”, съобщиха от прокуратурата. Той е в ареста за 72 часа.

До момента мъжът е осъждан 14 пъти за кражби и грабежи, уточняват от държавното обвинение.

Георгиев се запознал с момичето малко след като то напуснало дома в „Люлин” заедно с други две деца. Те имали намерение да гостуват през уикенда на тяхна позната, но тъй като нямали пари за път, решили да заложат мобилния телефон на пострадалото момиче на площад „Лъвов мост”. Вместо да помогне на детето да стигне до заложната къща, както сам й предложил, Георгиев я отвел в квартал „Враждебна”. След като й нанесъл няколко удара и я заплашил с нож, той я изнасилил. На следващия ден я завел обратно на „Лъвов мост” и я пуснал да си ходи, обясняват от държавното обвинение.

Павел Панов:
Пострадалото 13-годишно момиче, заедно с другите две деца от Дом за настаняване в столичния квартал "Люлин", решили да напуснат дома и да отидат на гости при тяхна позната, но те нямали пари за транспорт и по тази причина решили да заложат телефона на пострадалата. Така се озовали на площад "Лъвов мост" , където малолетното момиче, което искало да заложи телефона си, се запознала с Йордан Георгиев. Той казал, че ще я заведе до заложна къща и вместо в заложна къща обаче той я завел на едно поле в квартал "Враждебна", където я заплашил и изнасилил. След това я закарал във фургон в същия квартал, където я оставил за през нощта и там Георгиев отново изнасилил момичето. На сутринта той завел малолетното лице обратно на площад "Лъвов мост", и я пуснал да си ходи. Другите две деца са останали на площад "Лъвов мост" и определен период от време са изчаквали тяхната позната, но тъй като тя не се е появила, те са тръгнали към мястото, където са решили да отидат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!