ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Порои пак наводниха Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Порои пак наводниха Гърция. Не се съобщава за жертви. Метереолозите предупреждават за нова вълна от проливни дъждове и днес.

Най-силно засегнат е районът на Месологи в западна Гърция. В Патра и Атина улиците се наводниха. Спасяваха шофьори от автомобили, отнесени от силния натиск на водите. В Солун имаше пътни произшествия от слаба видимост и хлъзгава пътна настилка.

Евакуираха възръстни хора от домовете им. На много места има наводнени жилища и магазини. В най-пострадалия район - Месологи, изпомпват вода от къщите. Насажденията от зеленчуци, памук и маслини са напълно унищожени от пороя. Очаква се да се обяви извънредно положение в силно засегнатите райони.

Мълния удари електричиски стълбове и на места е прекъснато електрозахранването.

В град Превеза се наводниха ферми. Засегната е част от пътната настилка. Пътна полиция затвори няколко пътни връзки заради риск от свлачища.

Медиите непрекъснато информират за очакваните порои и днес. Хората поставят чували с пясък в приземните етажи, където се очакват нови силни дъждове. Властите предупреждават да се избягва пътуване в пострадалите райони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!