ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Министър Лиляна Павлова:

В Бургас и Благоевград програмата за саниране е най-мащабна

Снимка: БГНЕС

Над 2100 сгради в България се санират в момента по Националната програма за енергийна ефективност. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. В морския град тя откри един от напълно обновените по програмата блокове:

Бургас и Благоевград са сред общините, които имат най-мащабно покритие с програмата. В морския град вече се работи по 183 сгради, а изцяло санирани ще са 400, каза министър Лиляна Павлова по време на откриването на изцяло обновения блок в бургаския комплекс "Изгрев".

Да видят съседите, да видят каква е ползата, да видят, че с всичко това, което са ги лъгали, е било манипулация. Ние виждаме огромен интерес и всъщност вече имаме над 2 500 готови, чакащи още нови сгради и желаещи и още толкова, които вече започват да подготвят документите.


При некачествено изпълнение собствениците могат да подават жалба и изпълнителят ще бъде задължен да извърши за негова сметка ремонта,
уточни Лиляна Павлова във връзка с изразеното недоволство на живеещите в току-що обновената сграда от дейността на строителя.

Националната програма продължава и през  2017 година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!