ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Соколовци отпразнува златните сватби на три двойки от селото

Снимка: Радостина Чернокова

В навечерието на Деня на християнското семейство - 21-ви ноември - три двойки от смолянското село Соколовци празнуваха златни сватби. На официално тържество в селото семействата Снежана и Георги Карамихалеви, Мария и Никола Николови и Сийка и Стефан Илчеви вдигнаха наздравица, размениха венчалните си халки и получиха удостоверение от кметството за успешен 50-годишен брак.

Цялото село се събра на обща трапеза, тъй като всички дойдоха да уважат юбилярите. Кметът, по традиция, повтори сватбените ритуали. Мъжете се пошегуваха, че любовта трае вечно, но за здраво семейство е необходимо силният пол да слуша нежната си половинка.

Семеен празник имат и  Петър и Катя Никови от Банкя, които са заедно почти 70 години. Той е на 88, а тя - на 83 години. никога не са  се разделяли и сега се радват на деца, внуци и правнуци. Петър сподели рецепта си за дълъг семеен живот:

Никога не сме вдигнали глас - на висок глас да говорим или да си викнем. И сме дърпали каруцата напред! Няма назад, няма настрани!! Където и да ходим, за ръка се водим. Не можем да сме отделно. Винаги тя на дясната ми ръка заспива. Винаги сме се стремяли да правим всичко добро. С никого не сме се скарали и сме живяли щастливо. Но, никога не сме се лъгали.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!