ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Свършиха парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сгради

От ГЕРБ се притесняват, че БСП смята да промени правилата за програма за саниране до степен тя да не работи

| обновено на 22.11.16 в 18:28
Снимка: БГНЕС

Изчерпани са парите по програмата за енергийна ефективност за саниране на жилищни сгради, потвърди министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

От министерството вече препоръчаха на кметовете да спрат временно подписването на договори. Причината е, че заради оставката на правителството не може да се гарантира приемственост в програмата, но изпълнението на одобрените вече проекти ще продължи:

Както всеки месец, така и този месец, получих регулярната справка. Тя показва, че сме стигнали 1 млрд. сключени договори с изпълнители за реализацията на одобрените за финансиране сгради и сградите , които са в процес на реализация. Това, което имам обаче като ангажимент, следейки финансовото изпълнение на програмата, тя да не надвишава 1 млрд., защото, ако надвиши и с 1 лев този 1 млрд., аз утре съм клиент на прокуратурата за безстопанственост или позволение да се сключват финансово необезпечени нови договори, в условия, в които ние сме в оставка. Аз съм предложила тази програма да бъде увеличена с още един милиард, за да може да продължи изпълнението ѝ, за да могат да бъдат сключвани нови договори по програмата, каза Лиляна Павлова.

ГЕРБ се притесняват, че БСП смята да промени правилата за националната програма за саниране до степен тя да не работи. Финансовият министър в оставка Владислав Горанов предупреди, че ГЕРБ са за това догодина също да има поне един милиард лева за продължаването й: Временно я спираме, за да разберем дали тя получава същата подкрепа както досега.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!