ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

На 18 от задържаните мигранти от центъра в Харманли прокуратурата повдигна обвинения за хулиганство

| обновено на 25.11.16 в 20:30
Снимка: БГНЕС

На 18 от задържаните снощи около 400 мигранти от центъра в Харманли прокуратурата повдигна обвинения за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта. Образувано е и досъдебно производство срещу полицейски служители за причиняване на телесни повреди на двама чужди граждани. 

18-те мъже, които ще останат в ареста за 72 часа, са разпознати от свидетели като активни участници в безредиците  в Регистрационно-приемателния център.
При него пострадаха 24 -ма  служители на МВР и беше повредено и унищожено имущество на Държавната агенция на бежанците. Мигрантите са хвърляли камъни, удряли са полицейски служители и са извършвали непристойни действия, уточниха от държавното обвинение. 
Разследването за причиняването на телесни повреди на двама от мигрантите се провежда от следователи от Хасково.  От съобщението на прокуратурата става ясно, че самоличността на разследваните служители на МВР все още се установява.

Междувременно външният министър в оставка Даниел Митов е подчертал пред временно управляващия афганистанското посолство у нас Ахмад Сидик Делир, че действията за овладяване на ситуацията в Харманли са извършени при стриктно спазване на основните права на лицата, търсещи закрила у нас. За това съобщи Министерството на външните работи.

Митов е настоял пред афганистанския дипломат, че органите на реда са осъществили правомощията си за защита на обществения ред в съответствие с принципа на пропорционалност и с единствена цел намаляване на напрежението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!