ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Над 620 души са дарили кръв за пострадалите в Хитрино

Извънредната кампания за даряване на кръв продължава

| обновено на 12.12.16 в 15:01

622 души от цялата страна са дарили кръв през почивните дни, в рамките на извънредната кръводарителска камапния за пострадалите при експлозията в Хитрино. В София за хората от опожареното село в Североизточна България кръв са дали 191 души. Това съобщи за Радио София директорът на Националния център по трансфузионна хематология д-р Николай Андреев.

Продължава дарителската кампания за събиране на кръв за пострадалите при експлозията в Хитрино. В София кръв може да се дарява в Националния център по трансфузионна хематология при стария "Майчин дом" - ул."Братя Миладинови" 112.

Приоритет в кръвните групи няма. Всеки, който се чувства физически добре и е на възраст между 18-65 години, може да дари кръв.

Кръвта за пострадалите, които са настанени в Шумен и Варна, е осигурена. От тук нататък кръв се взима, за да бъдат възстановени запасите в кръвните банки.

Трима души са дарили кръв в първите часове на деня в Националния център по трансфузионна хематология.

Всички общински болници се обединиха в тази кампания, като по-късно се очаква допълнителна информация за кръводаряването в София, тъй като данните все още се обработват.

Добрина Добрева разговаря в Националния център по трансфузионна хематология с 60-годишния Христо от София, който вече помогна:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!