ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съдийската колегия на ВСС прие оставката на председателя на СРС Методи Лалов

Снимка: БГНЕС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие оставката на председателя на Софийския районен съд Методи Лалов. Това стана с гласовете на осем от членовете й. Четирима бяха против, сред тях е и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Сред мнозинството беше председателят на Върховния административен съд Георги Колев, който заедно с други негови колеги настояваше оставката на Лалов, независимо от това, че влиза в сила чак от 1 февруари, да бъде приета спешно  днес. Според запознати мнозинството се е притеснявало Методи Лалов да не размисли.

Преди гласуването, когато бяха коментирани причините за оставката и протестът пред ВСС, Колев обясни, че през мандата на този съвет СРС е бил подкрепян по всички, според финансовите възможности на съдебния кадрови орган, начини. Били са удовлетворявани исканията на Методи Лалов, включително и кадровите, обобщи Георги Колев.

Не обвинявам него за каквото и да било. Затова казах: трябва да си дадем отговор на въпроса дали е било въобще възможно той да се справи с подобна мегаструктура от 586 човека. Било ли е възможно въобще да се справи някой, той, или който и да било друг.

Още информация по темата ще откриете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!