ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Много усложнена остава зимната обстановка в източната половина от България

Около 25 автомобила са катастрофирали на автомагистрала "Тракия" в района на Карнобат

Снимка: Петко Котларски

Много сложна е зимната обстановка в източната половина от България. Там на много места превалява сняг, а силният вятър образува навявания.

Целият участък от автомагистрала "Тракия" между пътния възел "Зимница" и Бургас е затворен за почистване на снега. Обходният маршрут е Зимница-Петолъчката-Карнобат-Айтос-Ветрен-Бургас. На магистралата станаха и серия верижни катастрофи.

След Българово вече беше почти невъзможно движението. Движехме се с около 20-30 км. Имаше верижна катастрофа явно. Около 9 коли бяха спрени. Едната беше по таван, другата беше блъсната в мантинелата. Имаше кола без предница. Един камион имаше аварирал по диагонал на пътното платно. От бурния вятър просто нямаше никаква видимост, разказа шофьор пред Радио Бургас.

Тежка е обстановката и по други пътища в Бургаския регион. Затворен за движение е и Рижкия проход в участъка Карнобат-Шумен, където над 50 автомобила са закъсали, информира дежурният от Областният съвет по сигурност:

Получило се е голямо задръстване. Има екипи, които извеждат автомобилите на платното. Много силен вятър, преспи и намалена видимост усложняват движението по пътищата в община Айтос, съобщи Рачо Рачев, началник Отдела за борба с бедствията и авариите:

Имаме затворени пътища за селата Раклиново. Работи се по отварянето на с. Черна могила, Черноград и Чукарка. Другаде е проходимо. Закъсали автомобили на територията на общината в с. Лясково - 4 автомобила, имаме два ТИР-а и един автомобил в посока за с. Карагеоргиево. Ограничено е движението по пътя Миролюбово-Изворище в община Бургас.

По последна информация е възстановено движението между Ветрино и село Неофит Рилски в посока Варна от автомагистрала "Хемус". Участъкът беше затворен за три часа поради верижна катастрофа между осем автомобила.

До утре сутринта ще остане затворен и пътят Вълчи дол-Суворово. Кметът на Вълчи дол Тодор Янев каза:

Тежките машини почистват. Хора, на които не им е крайно необходимо да пътуват, да се въздържат по това трасе. Също така е затруднено пътуването в участъка Войводино-Николаевка.

В община Ветрино е осигурено помещение за хората от закъсалите автомобили, съобщи кметът Димитър Димитров.

Снегонавявания затвориха пътища в Добричка област, предава кореспондентът ни Мая Щърбанова:

Пътят Добрич-Албена е затворен поради навявания от сняг. Останалите пътища са проходими при тежки зимни условия. Целият ресурс на пътното поддържане работи по всички направления, но ефектът от почистването е слаб заради силния вятър. Най-тежка в момента е обстановката в община Тервел, където има навявания от сняг.

Затворен е пътят Шумен-Разград поради снегонавяване. Обходният маршрут по пътищата Търговище-Белокопитово и Търговище-Разград.

Коли закъсаха по пътища в Силистренска област, обясни кметът на община Дулово Юксел Ахмед:

В момента продължава да вали, за разлика от преди обяд вятърът утихна. В някои участъци бяха започнали снегонавявания и машините почнаха да разчистват. Не е спряло електроснабдяването и водоснабдяването.

Около 25 автомобила са катастрофирали на автомагистрала "Тракия" в района на Карнобат. Няма информация за пострадали хора. 10 души от блокираните в участъка коли са настанени в хотел в Карнобат. Други обаче са отказали да бъдат евакуирани и са останали в автомобилите си.

По пътя Слънчев Бряг-Обзор се забранява движението на камиони над 12 тона. Същата забрана влиза в сила и за пътя Разград-Шумен, по който вече могат да се движат леки коли. По главиня път София-Варна движението между Брестница и Български извор се осъществява в една лента поради аварирал товарен камион в района. Временно е затворен участъкът Бутан-Крива бара поради катастрофа. Обходният маршрут е Хайредин-Ботево-Софрониево.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!