ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Трайчо Трайков обяви, че е обвинен за умишлена безстопанственост

| обновено на 02.01.17 в 12:12
Снимка: БГНЕС

Бившият енергиен министър в първия кабинет "Борисов" и кандидат за президент на реформаторите Трайчо Трайков съобщи в профила си във Фейсбук, че на 28-и декември е бил обвинен за умишлена безстопанственост.

От прокуратурата потвърдиха информацията и обещаха коментар в работен ден. Това е поредният случай на обвинен бивш енергиен министър, а те през последните два месеца с Трайков стават четирима, когато към медиите не изтича информация за това. Преди него - пред камери и микрофони и след разпит в Столичното следствие, застанаха Петър Димитров, Румен Овчаров и Делян Добрев - и тримата с обвинения, свързани с мегаразследването "Белене".

От написаното от Трайчо Трайков във Фейсбук става ясно, че той получил призовката си в навечерието на Коледа, а ден след Коледните празници е станал и обвиняем за умишлена безстопанственост, защото през 2011 г. продал остатъчния пакет акции от “ЕВН" по-евтино, отколкото е била пазарната му стойност. На това Трайков отговаря с напомняне, че продажбата е била извършена чрез състезателна процедура, одобрена от Комисията за финансов надзор, през Българската фондова борса. Това е станало в изпълнение на приета от Народното събрание стратегия, а продажбата е реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

В профила си в социалната мрежа Фейсбук Трайков недвусмилено обвързва обвинението си за престъпление от преди повече от пет години с призивите си за радикална промяна на правосъдната система и особено на прокуратурата по време на кандидатпрезидентската си кампания, а и след нея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!