ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пуснаха от ареста кмета на Галиче Ценко Чоков

Снимка: архив

Специализираният наказателен съд пусна от ареста кмета на Галиче Ценко Чоков. Дали обаче той ще излезе на свобода ще решава Апелативният спецсъд на 17-и януари.

С приемането на съдебно медицинска експертиза за актуалното състояние на Ценко Чоков започна съдебното заседание.  Експертът Цветелин Гатев, прегледал Чоков миналия петък, обясни, че от миналия юли 2016-а той в болницата на затвора, че арестът е отключил стари заболявания, но и такива, които преди не са били диагностицирани:

Има и захарен диабет, хипертония, радикулит, дископатия, това са все неща, които са се изявили за пръв път след постъпването му в ареста. Повишени нива на холестерола има.

Съдебният медик беше впечатлен от това, че макар да е в ареста от края на май, на Ценко Чоков не е била поставена анамнеза, което е задължение на затворническите лекари:

Никой не го беше разпитал за клаустрофобия, която той споделя с мен, тоест нуждае се от консултация с психиатър.

Освен, защото е с разклатено здраве, Ценко Чоков ще излезе на свобода и защото няма опасност да се укрие. Със същите мотиви спецсъда постанови "домашен арест" и за сина му Мартин. Дали тези аргументи ще бъдат възприети и от Апелативния спецсъд ще стане ясно на 17-и – 4-и дни преди да се навършат максимално разрешените по закон осем месеца за "задържане под стража" за обвиненията срещу Чокови и останали от групата за рекет, изнудване, отвличане и побой.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!