ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ГДБОП проверява автентичността на порно снимките на директора на столичното 51-во училище

Софийската районна прокуратура  проверява информация в медиите и социалните мрежи за публикувани снимки в сайта на столичното 51-во училище „Елисавета Багряна“. Те са на директора на учебното заведение Асен Александров и според публикациите са с определено порнографско съдържание, пише в съобщението на държавното обвинение.

Прокуратурата е възложила на  ГДБОП да провери автентичността на изображенията и кой е техният разпространител.

Заместник-районният прокурор на София Невена Зартова обясни, че резултати се очакват до месец,  когато ще стане ясно дали прокурорската проверка ще прерасне в досъдебно производство:

Тъй като в медиите е изнесена информация, че те разполагат с оригиналните изображение, ще бъде поискано тяхното съдействие да предоставят тези снимки, за да може те, от своя страна, да бъдат предмет на експертна справка.

Предстои обяснения по случая да даде самият Асен Александров, ученици от столичното 51-о училище и всички, които, според наблюдаващия прокурор, имат отношение към публикуваните снимки.

След разговор с министъра на образованието Меглена Кунева, Александров подаде оставка като съветник в Министерството. Ведомството е започнало своя проверка по случая. До приключването ѝ Асен Александров излиза в отпуск.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!