ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

АПИ: Пътните настилки в страната са предимно мокри, на места - заснежени

В североизточна България, в София и по изходите на магистралите "Тракия“ и "Хемус“ дъждът вече преминава в мокър сняг, съобщи за "Хоризонт“ дежурният в ситуационния център на агенция "Пътна инфраструктура“ Николай Георгиев.

От Агенция "Пътна инфраструктура" предупреждават, че пътните настилки в страната са предимно мокри, на места - заснежени. По усойните места са заледени и обработени.

Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание, защото са възможни заледявания. 

От агенцията очакват заледявания на пътните настилки в 16 области - София, Благоевград, Пазарджик, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Търговище, Разград, Шумен, Русе, Габрово, Велико Търново, Ловеч и Плевен.

На пътя Видин-Монтана вече се допускат моторни превозни средства с маса над 12 тона.

Движението по третокласния път 842 Юндола-Белово се осъществява в една лента заради падане на камъни на пътното платно.

По второкласния път 84 между Варвара и Гара Костандово движението трябва да се осъществява с повишено внимание, също заради падане на камъни на пътното платно.

На автомагистрала "Тракия", от пътен възел Зимница до Бургас има ограничение на скоростта до 80 км/ч.

Временно се ограничава движението в аварийната и активната лента на АМ "Люлин", в посока Перник, след първия тунел, поради паднали камъни.

Николай Георгиев, дежурен в ситуационния център на АПИ, заяви:

Към момента обстановката в страната се е подобрила драстично и няма затворени пътища, единствено само третокласната мрежа в Добрич, в Силистра, в Разград, но те са вече единични пътища. Леденият дъжд не ни създава проблеми, очакваше се да е по-силен и по-суров, но явно ни се размина. Почнаха областите една по една да възстановяват пътищата и движението по тях, като все още на места остават третокласни пътища затворени. Те са главно в Североизточна България. За Дюлинския проход има забрана за товарни автомобили, на прохода "Вратник" също има забрана за коли до десет тона, на "Петрохан" има забрана за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Като цяло затворени проходи са: Върбишки, Златишки и Троянски. Предупреждаваме хората, тъй като в следващите часове се очаква леден дъжд, главно в Североизточна България.

Жълт код за поледица и валежи от сняг е обявен в 12 области в северозападната и централната част на страната.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!