ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокурор Евгени Диков не изключи възможността да има още обвиняеми за трагедията в Хитрино

Продължават експертизите на локомотива и железния път

Снимка: БГНЕС

Директорът на Националната следствена служба и заместник главен прокурор Евгени Диков не изключи вероятността да има още обвиняеми заради трагедията в село Хитрино от декември. Вече са готови 14 от експертизите, които трябва да изяснят причините за трагедията в село Хитрино от миналия декември. От останалите ще зависи дали ще има още обвиняеми, освен двамата машинисти на първия локомотив на дерайлиралия влак, допълни Диков, като съобщи, че преди две седмици локомотивът е докаран в София и вече му се прави експертиза:

Има неща, които действително трябва да се изследват - последното, което донесоха е парче от релсата, отворът на пробитата цистерна, като ще бъде направена в БАН - кристалографска експертиза, за да се види причината за пробивите. И вече комплексните експертизи, които могат да кажат в крайна сметка откъде идва причината за това произшествие, каза Евгени Диков и допълни:

Засега скоростта е една от причините категорично, която е установена, но вече ако експертизата каже, че има неизправности в подвижния жп състав, ако има неизправности в железния път, хората, които е трябвало да поддържат в изправност тези съоръжения, ще понесат отговорност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!