ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съдия Петър Стоицев поема делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев

Съдията от Софийския градски съд Петър Стоицев поема делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев за договора за ремонта на изтребителите МиГ-29.  

Първоначално то беше разпределено на колегата му Стефан Милев, когото този вторник Висшият съдебен съвет избра за временен ръководител на Районния съд. 

С избора на Милев всички незапочнати от него дела са били преразпределени. Това срещу Ненчев трябваше да започне на 22-ри този месец, като за първото заседание магистратът беше призовал всички свидетели, единият от които е и президентът Румен Радев в качеството му на командващ Военновъздушните сили през 2015 година. 
Съдия Стоицев е получил делото днес и тепърва ще преценява дали да го насрочи, или да върне обвинителния акт на прокуратурата, ако открие в него съществени процесуални нарушения. За това решение той има два месеца. Когато делото "Ненчев" беше разпределено за първи път и отиде при вече временния шеф на Районния съд, Стефан Милев го насрочи само ден след като беше избран от системата за случайно разпределение на делата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!