ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Жалби в съда може да попречат на "Да, България" да се яви самостоятелно на изборите

| обновено на 06.02.17 в 18:30
Снимка: БТА

Три жалби срещу регистрацията на движение "Да, България" са на път да попречат на формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов да участва самостоятелно в изборите на 26 март. Те са били депозирани днес в Софийския градски съд. 

Жалбите са подадени от гражданин на име Иван Иванов и Вера Димитрова Асенова. Пред "Хоризонт" Асенова, която е член на партията, отрече да е подавала жалба и обясни, че ще провери в СГС дали някой не е злоупотребил с личните й данни.

Жалбите са непълни, без ЕГН-та, без адрес и са изпратени по пощата научи "Хоризонт". Почеркът  им е сходен. От движението смятат, че са фиктивни. Третата жалба е от Добромир Добрев. Той е бил на учредяването на формацията, но си е тръгнал след скандал.  Според лидерата на "Да, България",  няма нищо случайно в това, че жалбите - фиктивни или не, са подадени точно днес:

Те са изчислени така, че да предотвратят възможността на „Да, България“ да се яви със самостоятелна регистрация на следващи парламентарни избори. Цялото това нещо е организирано като провокация срещу нашето явяване на настоящите избори. Това, което мога да кажа, е, че няма да се получи!

Жарбите стопират регистрацията на "Да, България", защото дори и да се стигне до отхвърлянето им от ВКС, това ще стане след крайния срок, който ЦИК е определила за регистрация за участие в предсрочния вот. Тази вечер формацията ще обсъжда как ще участва в изборите, след като вече е напрактика няма как да го направи със самостоятелна регистрация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!