ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Димитър Узунов обвини Лозан Панов в политически обвързаности

Снимка: БГНЕС
Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов обвини председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов в политически обвързаности. Това стана на редовното заседание на Висшия съдебен съвет, на което съдебните кадровици посветиха повече от час на сигнал на евродепутата Николай Бареков срещу Панов.

Оплакването на Бареков е срещу това, че не беше допуснат на инициираната от Панов миналата седмица конференция, в която участие взе Лаура Кьовеши, ръководител на румънската антикорупционна прокуратура. Евродепутатът твърди, че е бил удрян от съдебната охрана и хора, близки до съдия номер едно, и затова иска ВСС да открие процедурата за предсрочното освобождаване на Лозан Панов от поста му.

Докато дебатираха има ли Съветът компетентност да се занимава със сигнала или не, съдебните кадровици влязоха в поредния си вербален сблъсък. На моменти тонът ескалираше до крясъци и лични оценки. В крайна сметка писмото на Бареков беше прието само за сведение.

Всичко това се случи в отсъствието на председателя на ВКС Лозан Панов, който уведомил администрацията на ВСС, че излиза в двуседмичен пропуск. Отсъствието на Панов провокира представляващия Съвета Димитър Узунов да предположи, че сигурно има ангажимент към някакви предизборни митинги. Репликата породи ответна реакция сред членове на ВСС, които на свой ред обвиниха Узунов, че уронва престижа на Върховния касационен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!