ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Стефан Гайтанджиев с повдигнато обвинение за укриване на документи

Снимка: БГНЕС
Бившият главен секретар на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Гайтанджиев е обвинен, че е изнесъл документи от търга  за изграждането на тунел "Железница" на магистрала "Струма".  Има обаче още липсващи документи, казаха за "Хоризонт" от Софийската районна прокуратура.

Гайтанджиев е имал достъп до документите в качеството си на външен експерт в тръжната комисия. Останалите петима членове на комисията са били служители на АПИ. Документите се държали в помещение със специален режим на достъп, обясни говорителят на районната прокуратура Невена Зартова:

Зала, която се е намирала в сградата на Агенцията. Достъп до нея са имали единствено членовете на комисията и нейния председател. Достъпът се е осъществявал само с магнитни карти, които са се съхранявали при председателя на комисията и е следвало членовете на тази комисия да влизат в залата само по двама.

Липсата на документи е открита от един от щатните членове на комисията, който пък уведомява шефа на АПИ. Подаден е сигнал до СДВР, откъдето след разпити стигат до Гайтаджиев. И в събота отиват в дома му:

Част от документите са открити, но не точно тези, за които е подаден сигнал, че липсват. Открити са документи на друго дружество от участниците в процедурата. Другите документи се издирват в момента. За сега доказателства са събрани единствено за виновността на Гайтанджиев. Разследването тепърва започва.

Гайтанджиев с обвинение за укриване на документи. Той на свобода с най-леката мярка за неотклонение "подписка". Според информация на "Хоризонт" обяснението, което е дал при откриването на документите, било, че искал да ги покаже на студенти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!