ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

МЗ е осигурило пет и шест-валентни ваксини до началото на 2018 г.

| обновено на 22.04.17 в 17:45
Снимка: БГНЕС

Здравно министерство предвижда създаване на 30-процентов резерв от задължителните ваксини. Осигурени са пет и шест-валентни ваксини до началото на 2018 г.
63 са заболелите до момента от морбили в Пловдивско.
Това съобщи доц. Андрей Галев, национален консултант по епидемология на семинар за ползите от ваксините, организиран от Българското сдружение по иновативна медицина. 

Няма забавяния във поставянето на пет и шест- валентна ваксина на бебета от страна на личните лекари, защото те са снабдени с нужните дози, единствената причина за отлагане е заради тежката зима и здравния статус на децата , съобщи за Хоризонт д-р Радосвета Филипова от МЗ:
Има достъп. Ваксините, които ползваме и до момента са закупени по договори миналата година. За настоящата година договорите за пет и шест компонентните ваксини са сключени, предстои подписване, има осигурени достатъчни количества, има и предвиден резерв, с който да се влезе в следващата година.

Динамична е ситуацията със епидемичния взрив от морбили в страната, най- вече в Пловдивско, посочи доц.Андрей Галев от ВМА, национален консултант по епидимология на инфекциозни болести:
63 човека като от тях 34 са потвърдени в националния център по заразни и паразитни болести, 24 са до една година бебе. Защо, отговорът е ясен и прост - неваксинирани млади майки. Четири от 20 до 26 години, вчера е последният случай на 24 и 26 години.

Продължава организацията по откриване на неимунизираните деца.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!