ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Служебният екип на МОН направи отчет на мандата си

МОН е сезирал прокуратурата за неправомерно влизане на територията на ученическия лагер в Равда

Снимка: БГНЕС

Просветното министерство е сезирало прокуратурата за неправомерно влизане на територията на ученическия лагер в Равда, съобщи образователният министър Николай Денков. Преди два дни багери разрушиха сграда, собственост на МОН в апетитен имот на първа линия край морето. 

Служебният екип на министерството направи отчет на мандата си и заяви, че е изпълнил четирите основни приоритета, заявени през януари. Проф. Денков не се ангажира, че учебниците за всички класове ще бъдат готови за 15 септември

По отношение на това в какъв вид ще получат децата материалите, до 15 септември всички деца, всички училища ще имат материали, съответстващи на съответните учебници. Предполагам, че част от тях ще бъдат готови учебници и раздадени по училищата, част от тях ще бъдат в материали, които ще използват в рамките на първия месец, но така или иначе годината ще започне с адекватните учебни материали за съответните деца и учители.

Заместник образователният министър Мария Гайдарова съобщи, че 113 хиляди и 400 преподаватели са получили договореното увеличение на заплатите със задна дата от първи януари.

Само 0,5 процента от учителите в училищата и около шест процента от учителите в детските градини не са получили все още никакво увеличение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!