ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Русенският университет "Ангел Кънчев" ще има филиал във Видин

Учебното заведение ще обучава до 600 студенти

| обновено на 03.05.17 в 20:25

Във Видин се открива филиал на русенския университет "Ангел Кънчев", реши служебното правителство на последното си заседание. Решението обяви говорителят на кабинета Ирина Белчева

Филиалът се открива в регион с  демографски и икономически проблеми и с недостиг на специалисти за индустрията, енергетиката, транспортната инфраструктура и аграрния сектор.
Във филиала на русенския университет в град Видин ще се преподават следните специалности: педагогика на обучението, информатика и компютърни науки, машинно инженерство, електротехника, електроника и автоматика, комуникационна и компютърна  техника, транспорт, корабоплаване и авиация и общо инженерство. 

Капацитетът, определен от Националната агенция за оценяване и акредитация, е 600 студенти.

Работата по акредитацията на филиала продължи година, а специалностите за обучение ще са структуроопределящи за развитието на региона. В него ще се обучават студенти по 7 специалности, сред които "Информатика и компютърни науки", "Машинно инженерство" , "Транспорт", "Корабоплаване и авиация". Целта е да бъдат задържани младите хора в Северозапада, известен с демографските и икономически проблеми.


Заместник-министрите на външните работи Бойко Мирчев и Любомир Иванов са били освободени от постовете си по собствено желание. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!