ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

"Икономиката вече расте заради потреблението", е водещото заглавие на Капитал дейли. Вестникът се позовава на експресните оценки на Националния статистически институт. Износът също расте, но все още не може да балансира вноса, чуждестранните инвестиции продължават да намаляват.

Според Стандарт живеем с 427 лева на месец. Изданието цитира статистически данни, като добавя, че парите в семейния бюджет са нараснали с 3,5 на сто за една година.

Учениците от втори и шести клас няма да имат учебници в първите дни на следващата учебна година, пише Земя. Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал, че учебниците ще са готови до края на септември.

Сега пише: "Валери Симеонов оправда заместник-министър за снимка с нацистки поздрав" и коментира, че скандалът с назначенията на патриотите се разраства. Посоченият от тях регионален заместник-министър Павел Тенев се е снимал, отправяйки нацистки поздрав, пред статуя на Адолф Хитлер. Снимката беше разпространена във Фейсбук, а номинираният  за поста я изтри от профила си.

"Скандални назначения заляха кабинета", гласи водещото заглавие на вестник Дума. Юристи недоумяват как министърът на икономиката Емил Караниколов е станал магистър на 21 години. Изданието пише още, че срещу патриотите има недоволство по повод назначението на заместник-министъра по транспорт Ангел Попов, както и срещу човека на НФСБ в здравното ведомство – Светлана Йорданова – организатор на конкурса "Жена на годината".

Кметът на София Йорданка Фандъкова поиска край на реституцията на земеделски земи в София, пише Труд на първа страница. Днес тя ще разговаря по темата с министъра на земеделието Румен Порожанов.

24 часа уточнява, че връщането на земеделски земи в столичните квартали продължава вече 20 години.

"Уранова мина пак ще трови Велинград", пише Телеграф. Жителите на града са настръхнали срещу предстоящ добив на волфрам от затворена преди 20 години мина.

Министерството на правосъдието ще проверява работата в Централния затвор в София, информира Монитор. Затворниците, които се трудят, били недоволни, че искат от тях по-високи норми, защото е увеличена минималната работна заплата, уточнява публикацията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!