ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

БЛС ще несе искане за актуализация на бюджета на НЗОК

Д-р Венцислав Грозев
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз ще внесе предложение за актуализация на бюджета на Здравната каса с поне с 250 милиона лева за здравноосигурителни плащания. Това ще стане още следващата седмица, каза пред Хоризонт д-р Венцислав Грозев:

Това искане на Българския лекарски съюз, през управителя на Здравната каса да мине през МС и от там в Народното събрание. Бюджетите, особено в болничната помощ са крайно недостатъчни. Има болници, които и в момента не могат да покрият разходите си във фонд "Работна заплата".

Пред парламентарната комисия по здравеопазване управителят на Касата д-р Глинка Комитов заяви, че към края на годината се очертава дефицит от 117 милиона лева и по думите му за болниците ще са нужни още 156 млн.лева увеличение:

Ако лечебните заведения или Българския лекарски съюз искат някаква актуализация на бюджета това не е работа на НЗОК. Касата никога няма да поиска, поне докато аз съм управител, актуализация на бюджета си. Няма да поискам актуализация на бюджета, но ще приема такава, ако лечебните заведения и лекарския съюз поискат.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!