ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Николай Петров: МЗ ще настоява за нова методика за преразпределение на лимитите на болниците

проф. Николай Петров
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването ще настоява за нова методика за преразпределение на лимитите на болниците, каза министърът проф. Николай Петров на изслушване в парламентарната комисия по здравеопазване. Той даде за пример Ловешката болница:

Обществената нетърпимост е доста голяма. Натъкваме се на фрапантни случаи, когато три еднакви болници като обем легла, брой персонал и обем дейност получават в пъти различни лимити.

Председателят на Лекарския съюз д-р Венцислав Грозев коментира,че не е правилно да се затруднява работата на болниците и специално на "Пирогов":

Надявам се, вие разбрахте, че над 80 процента от тази незаплатена дейност, защото аз не искам да вкарвам понятието надлимитна. Какво значи надлимитна? Ние сме извоювали 137 милиона и 200 000 лева месечно плащане именно с целта да няма такъв лимит в броя хоспитализации. Ние ще имаме и управителен съвет след десет дена и ще ви кажа лостовете какви са, включая и много сериозни мерки ще бъдат предприети, така че нещата да бъдат по-добре и да бъде по-сигурна и спокойна системата.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!