ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Обвиненият в искане на подкуп съдия по вписванията Йордан Раденков излиза на свобода

| обновено на 01.06.17 в 19:42
Снимка: БГНЕС

Съдията по вписванията Йордан Раденков излиза на свобода срещу 8 000 лева. След задържането му в началото на седмица по обвинения в подкуп и пране на пари, от прокуратурата обявиха, че в дома му са намерени 35 000 лева, скрити в еднотипни пликове зад картини. Според адвоката на Раденков - Константин Симеонов парите не са от подкупи:
Мисля, че това е най-тъпият начин за криене, но всеки си решава сам. Защото ако влезнат крадци, точно там ще почнат да търсят, нали се сещат. Той е казал, че не са негови. По моя информация, без да съм абсолютно категоричен, са на сестра му. Но защо са там на този етап не дава обяснения. Това е, което на мен ми каза. За да не бъда обвинен, че разкривам следствената тайна, не бих искал да коментирам отделни доказателства, свидетелски показания и т.н. Но в никакъв случай не бих искал да се коментира, че дяволът е толкова черен, колкото го направиха в последните няколко дни.
Според съдия Руси Алексиев задържането под стража на Раденков не се налага, защото няма опасност на свобода той да се укрие или да извърши друго престъпление. Прокуратурата може да протестира решението пред Софийския апелативен съд.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!