ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Симеонов: Йончева разпространява класифицирана информация във връзка с оградата по границата

Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов внесе сигнал в прокуратурата срещу депутата от "БСП за България" Елена Йончева. В него той твърди, че тя е разпространила класифицирана информация в интервюта, в които говори за злоупотреби при изграждането на оградата на българо-турската граница.

Валери Симеонов мотивира активността си по темата с личната си ангажираност и тази на Обединените патриоти към изграждането на оградата.

Според него с изявленията къде има пробиви по оградата, тя подпомагала бежанците по-лесно да я преодоляват, защото те също следели медиите.

От прокуратурата Симеонов очаква и да установи откъде Йончева има достъп до цитирания от нея доклад на Инспектората на Министерския съвет, който бил класифицирана информация.

Освен това аз имам достоверна информация за изнасяне на копия от проектите на оградата по време на служебното правителство, пренасянето им в кашони и размножаването им в размножителни центрове, частни, извън територията на областните центрове.

Симеонов обяви, че с удоволствие ще свидетелства, ако прокуратурата установи, че Елена Йончева е извършила престъпление. Очаква се утре тя да внесе сигнал в прокуратурата за злоупотреби около оградата. Да сезират държавното обвинение призова днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова всички, които говорят за нередности в медиите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!