ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Елена Йончева сезира прокуратурата с данни за нарушения около изграждането на оградата по българско-турската граница

Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП за България Елена Йончева сезира прокуратурата с данни за нарушения около проектирането и изграждането на оградата по българско-турската граница. Копие от сигнала ще бъде изпратен и на ДАНС.

В сигнала се твърди, че има сериозно разминаване между проекта за ограда и това, което представлява тя в момента. В него Йончева се позовава на информация, изнесена от служебния вътрешен министър Пламен Узунов по време на парламентарен контрол, с което тя задочно отговоря на обвиненията, описани в сигнал до главния прокурор, от вицепремиера Валери Симеонов, че разпространявала секретна информация, с което застрашавала националната сигурност.  

Пред журналисти Елена Йончева репликира Симеонов и за твърденията му, че допринасяла за увеличаване на мигрантския поток, посочвайки в изявленията си къде са уязвимите места по оградата:
Тези уязвими места, се говори за тях отдавна, още в миналия парламент. Това се говори по медиите, обаче не се взимат абсолютно никакви мерки от компетентните органи. Както разбрахте от доклада, цитиран на Главната инспекция на Министерския съвет, тези камери не са работили повече от две години и половина и смятам, че е крайно време действително да се вземат сериозни мерки.

Сигналът от Елена Йончева и депутати от БСП за България е вторият, след този на Велизар Енчев, с твърдения за злоупотреби около изграждането на оградата по българско-турската граница.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!