ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

Гръцки фирми поискаха промяна на Българския държавен стандарт за уникалния български продукт кисело мляко, пише Труд. Специалисти от Алианса за интелектуална собственост предупреждават, че е недопустимо предложението опаковката да е всякаква, предназначена за контакт с храни, и на нея да пише "йогурт". Единствено в света, българското кисело мляко продължава да ферментира в опаковките по технология и затова материалът им е много важен.

"Монитор" цитира Агенцията по храните, че качеството на стоките в хранителните ни магазини не се различава съществено от качеството на храните в по-напредналите европейски държави. Все още проверката не е обобщена, но е ясно, че няма разлика в етикетите, а ако има разлика в съдържанието, то не е съществено.

Министерството на здравеопазването ще осигури средства за безплатни ваксини на възрастни и на деца през идната зима, съобщава Телеграф. Вирусолози прогнозират грипът да е близък до щама на свинския грип и затова са необходими сериозни мерки за предпазване на най-уязвимите групи от населението.

Бизнесът иска внос на кадри, съобщава Стандарт. Предприемачи спешно търсят пет хиляди шофьори и искат българско гражданство за бесарабски българи. От строителния бранш има мнение, че и строителите ще избягат, и е необходимо да се повишат доходите в сектора.

Шефът на "Лукойл" разби мита на Бойко Борисов за ликвидираната контрабанда, пише вестник Сега. По време на вчерашната среща на Вагит Алекперов с нашия премиер, гостът е направил коментар, че в българското законодателство има пропуски, които позволяват контрабандата с горива. Той е изразил надежда, че правителството ще поправи тези пропуски.

Златотърсачите се отказват от Трън, пише вестник Земя. Инвеститорите написаха открито писмо, в което заявиха това, след като станаха ясни резултатите от референдума в града. Жителите не искат да се проучва и добива в района им злато и други ценни метали.

"МВР залъгва полицаите с по-високи заплати", коментира, в заглавие, вестник Дума след вчерашната среща на синдикалисти от вътрешното ведомство с министър Валентин Радев. Полицаите искат по-високи възнаграждения и заплашват с протести, припомня опозиционното издание.

Сериозно нараства броят на хората с психоза, които са приемали преди това наркотици, предупреждава в интервю за 24 часа психиатърът професор Вихра Миланова. Тя подчертава, че има връзка между употребата на наркотици и развиването на психоза. Марихуаната, например, провокира психотични пристъпи, особено при млади хора и по-често при мъжете.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!