ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Делото за атентата в Бургас отново беше отложено

Ново заседание е насрочено за 18 юли

| обновено на 19.06.17 в 14:32
Снимка: Красимир Методиев
След поредния неуспешен опит да даде ход по същество на мегапроцеса "Сарафово", специализираният наказателен съд насрочи ново заседание на 18 юли, когато се навършват пет години от атентата на бургаското летище, при който загинаха петима израелски гражданин и българският шофьор Мустафа Кьосов.

Съдебното заседание, за което всички се надяват да е първото по същество, не просто е насрочено за 18 юли, но и ще се проведе в сградата на Бургаския окръжен съд. Надеждата на съдебния състав е, че роднините на загиналите и част от пострадалите ще са у нас за възпоменателната церемония за жертвите на атентата и така по-безболезнено ще могат да бъдат разпитани.

Както и при предишните неуспешни заседания, все още има пострадали, които не са уведомени, че могат да се конституират като страна в процеса, което е процесуален проблем.

Подсъдими по делото, макар и задочно, са Мелиад Фарах - ливанец с австралийски паспорт и Хасан Ел Хадж Хасан - с канадско и ливанско гражданство. Те са обвинени в помагачество към тероризъм и се издирват с червена бюлетина. Обвинителният акт е в Специализирания съд почти година, но заради проблеми с призоваване на свидетели и пострадали и с конституирането на израелския им представител, пречат делото да започне по същество.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!