ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВСС ще разгледа сигнал срещу председателя на ВКС Лозан Панов

Снимка: БГНЕС
Сигнал срещу председателя на Върховния касационен съд е включен в седмичния дневен ред на пленума на Висшия съдебен съвет. В него се твърди, че с присъствието си на протест пред президентството Лозан Панов е упражнил политическа дейност.

Става дума за протест в защита на отец Паоло Кортези, който заради позицията си в подкрепа на бежанците, беше заплашван с убийство и изгонен от Белене. Според главния редактор на сайта – подал сигнала, Панов се е включил в събитие, организирано от партия, което е етичен проблем. Случаят влиза в пленума на съдебния кадрови орган чрез Етичната комисия към съдийската колегия, като няма официална информация какво очакват от кадровия орган членовете на комисията - вносител.  

Междувременно в социалните мрежи се появи събитие с дата 29 юни, когато обичайно заседава Съветът. То е озаглавено "Гражданско бдение: Лозан Панов и Сотир Цацаров", а организаторите му предполагат, че сигналът може да ескалира в опит за отстраняването на председателя на ВКС, което би било проява на двоен стандарт на фона на липсващата реакция за срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмена Сашо Дончев в офиса в ЦУМ на червения функционер Георги Гергов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!