ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

АПИ: Намалена е видимостта на АМ "Тракия" в района на вчерашните верижни катастрофи

Все още има опасност за живота на четирима от пострадалите при верижните катастрофи край Ихтиман

| обновено на 06.07.17 в 10:37
Снимка: БГНЕС

Все още има опасност за живота на четирима от пострадалите при верижните катастрофи край Ихтиман.

От преминалите общо седем души през болница "Пирогов" четирима остават за наблюдение и лечение, съобщиха от спешния институт. С опасност за живота е само 80-годишната жена, която е сред пострадалите при вчерашните верижни катастрофи на АМ "Тракия" в района на Ихтиман. Състоянието на 2-годишното момче се подобрява и то ще бъде изписано от "Пирогов" до ден-два. За състоянието на пациентите съобщи д-р Олег Чолаков:

Общата рекапитулация е седем пострадали, преминали през болницата. От оставените за лечение младежът Трайчо - на две годинки, е в добро състояние. При него  няма изявени нови  наранявания и се надяваме в утрешния ден да бъде дехоспитализиран. Майка му, която всъщност е придружител, въпреки че и тя пострада при катастрофата, е добре. Жената с фрактурата е в добро състояние вече, предстои операция на една от фрактурите. Най-тежко остава състоянието на оперираната болна - 80-годишната жена, която е настанена в клиниката за интензивно лечение. След направените оперативни намеси вчера, има непосредствена опасност за живота й е на командно дишане.

От общо 12 души, които бяха приети в болница "Света Ана" вчера, само четирима са в по-тежко състояние, като трима са с опасност за живота, съобщи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. Мъжът, за който вчера е имало вероятност да получи парализа, сега е с добра прогноза, след като е проведено оперативно лечение. Двете деца от Сърбия са изписани и транспортирани, посочи доктор Близнаков. Той обобщи, че общото състояние на всички  пострадали е стабилизирано:

При единият човек отпадна тежката диагноза, оказа се, че има фрактура на крайник и травма на плексус. При другия е извършена оперативна интервенция, има подобрение, така че се надяваме всичко да бъде наред. Двете деца са изписани и транспортирани към Сърбия без проблеми, всичко е наред при тях.

От "Токуда" съобщиха за "Хоризонт", че двамата пациенти, постъпили при тях, са оперирани и са в клиниката по ортопедия, двамата остават за наблюдение без опасност за живота. АПИ съветва и днес шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в участъка от 45-и до 47-и км на магистралата. Там остава намалена видимостта, вследствие на дима, който продължава да се носи от сметището в района. Това именно се смята за една от причините за вчерашните катастрофи, при които пострадалите са общо 30 души.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!