ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Министърът на здравеопазването поиска оставката на директора на Националния център по обществено здраве и анализи

проф. Николай Петров
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Николай Петров поиска оставката на директора на Националния център по обществено здраве и анализи / НЦОЗА/ доцент Христо Хинков. Причината - Хинков не е изготвил задължителният анализ към проекта за спешната помощ, заради което щяха да бъдат загубени 160 милиона евро за нови линейки и филиали:

Стандартът за спешна помощ е готов и предстои да бъде гледан на ръководството на министерството, може би още утре. По-голям проблем се оказа, че е т.нар. "анализ", те трябва да вървят заедно - стандартът за спешна помощ и анализа. Оказа се, че в МЗ има една голяма структура, ако не се лъжа към 200 души, наречена НЦОЗА, която е точно за анализи. И точно тази структура резистира, опонира и не успя да направи този анализ. По тази причина, аз ще искам оставката на шефа на НЦОЗА.

Директори на болници са ощетявали с хиляди левове ръководените от тях лечебни заведения, тъй като са купували лекарства на цени над допустимите. Това подчерта министърът на здравеопазването Николай Петров на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване:

И те ще понесат санкции - това са лимитирани цени и никой няма право да ги надминава.
 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!