ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Шефът на Софийската дирекция по храните обвинен в длъжностно престъпление и принуда

| обновено на 14.07.17 в 12:36
Снимка: БГНЕС
Директорът на Областната дирекция за безопасност на храните - София Антон Генов е обвинен в длъжностно престъпление и принуда. Той е на свобода срещу гаранция от 5 хиляди лева. 

Пред прокуратурата на два пъти – през октомври и ноември миналата година, без да има правомощия за това, Антон Генов, който е популярен футболен съдия, е разпоредил проверка на складове, които съхраняват мазнини за производство на биогориво. Така той е ощетил две дружества, но пък е облагодетелствал трето, в което по това време е работел един от синовете му. Антон Генов се е опитал и да принуди чуждестранен собственик на фирма, работеща на територията на страната, да се оттегли от българския пазар, за да може мястото да заеме дружество, отново на сина на Генов. 

Чуждестранното лице се е оплакало в холандското посолство и така сигналът стигнал до специализираното звено "Антикорупция", което днес добави още двама депутати в списъка на обвиняемите лица – Пламен Христов и Кръстина Таскова от "Воля", които са част от разследването за изнудване на представители на течния бизнес, заради което обвиняем стана вчера и заместник-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!