ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Г. Ушев: Делото за атентата в Бургас може да бъде гледано и в посолството ни в Израел

Това е краен вариант, уточни Ушев, който днес беше избран за председател на САС

| обновено на 18.07.17 в 14:47
Георги Ушев
Снимка: БГНЕС
Делото за атентата на летището в Бургас, от който днес се навършват точно пет години, може да бъде гледано и в посолството на България в Израел. Това каза досегашният ръководител на Специализирания наказателен съд Георги Ушев, като уточни, че това е краен вариант.

Въпреки че обвинителният акт срещу двамата задочни подсъдими – Мелиад Фара и Хасан ел Хадж Хасан, беше внесен в Специализирания съд преди една година, делото все още не е започнало по същество заради проблеми с призоваването на пострадалите и наследниците на загиналите в атентата:

Призоваването в чужда държава винаги създава проблем. Вие знаете в България призоваването на десетки лица колко проблеми създава. Не само заради адреси – с възможността те да се явят, защото някои от тях най-вероятно имат възможност да се явят на определена дата, а други нямат – те всички искат да упражнят правата си, искат изплащането на огромни разноски по пътуването им до България и така нататък
, каза Георги Ушев, който днес беше избран за председател на Специализирания апелативен съд.

При изслушването си той заяви, че в хода на делото е било направено искане за конституиране като ответник на ливанската организация "Хизбула", тъй като военното ѝ крило беше обвинено, че стои зад атентата. Съдът е отказал, каза по-късно Ушев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!