ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Цацаров: Обвиненията на Марешки срещу прокурора по делото му във Варна са клевета

Марешки отказа да каже пред звеното "Антикорупция" кой го е притискал да се откаже от бизнеса с горива

| обновено на 19.07.17 в 16:54
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров нарече "клевета" обвиненията на Веселин Марешки срещу Виолета Радева – наблюдаващ прокурор по делото за побой, по което лидерът на ПП "Воля" е подсъдим във Варненския окръжен съд. Според обвинител номер едно такива изявления не правят чест на един мъж

В телевизионно интервю Марешки заяви, че няма доверие на главния прокурор и Прокуратурата, защото всички дела, които вървели срещу него, не почивали на доказателства.

Прокуратурата стои зад Радева, която e "безукорен професионалист", заяви Цацаров и призова: Нека няма клевети. Всичко останало е в реда на нормалния политически театър.

Главният прокурор предупреди, че ако на разпита, на който Марешки беше призован, след като каза, че е бил изнудван да се откаже от своя бизнес, политикът не даде конкретни имена, проверката по случая ще бъде прекратена.

Да се сипят безадресни обвинения от типа на:"искат да ми вземат бизнеса", "натискат ме", "изнудват ме" и пр., и всеки път, когато следва снемане на обяснения в резултат на проверка да играем театъра – "не зная, не помня, не разбрах, не искам да кажа", не е много достойно.

Очаквано, заместник-председателят на Народното събрание отказа да каже пред прокурорите от специализираното звено "Антикорупция" кой го е притискал да се откаже от бизнеса с горива, защото няма доверие на държавното обвинение:

Няма как да го кажа, защото нямам доверие, че някой ще ме защити. Аз съм част от българския народ, който не вярва на институциите, вярва, че има картел, институциите казват, че няма картел, вижда всичките безобразия в държавата, вижда как се случват другите неща и затова нямам доверие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!