ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Спецзвеното "Антикорупция" обвини директорката на СЗОК в упражнена принуда над служители

| обновено на 04.08.17 в 14:45
Снимка: Даниел Инков

Специализираното звено "Антикорупция" при Софийската градска прокуратура привлече Биляна Пенева-Стоянова, директор на Столичната здравноосигурителна каса, за обвиняема по три случая, в които е упражнила принуда спрямо служители. 

Държавното обвинение твърди, че Биляна Пенева-Стоянова е настоявала за различни поправки в документи за проверки в две частни болници и в Специализираната болница за рехабилитация в Банкя. За всяко едно от престъпленията е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години. 

Пред "Хоризонт" директорът на Многопрофилната болница за активно лечение "Сердика", която е една от цитираните от обвинението, д-р Методи Янков заяви, че всички проверки минават през него като директор и никога не е знаел за променени протоколи за брой увеличени хоспитализации по дадена клинична пътека: 
Въобще в такива комуникации няма как да влезем. Ние не сме имали подобни трудности да си регистрираме пациентите, които са преминали. Проверки колкото щете. Непрекъснато сме в проверки. 54 проверки за две години и три месеца. Абсурд. Може ли да намали бройка? То значи по-малко ни е платено на нас в такъв случай. Дори не си представям как може ние да участваме ние в това нещо. Д-р Пенева никога не е посещавала болницата. Никога не съм знаел за променени протоколи. Напълно съм изненадан от това, че съм цитиран аз.
От Министерството на здравеопазването и от Националната здравноосигурителна каса заявиха, че не коментират обвинение на Прокуратурата.

Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "подписка".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!