ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Преглед на печата

Просветният министър се уплаши и спря по-евтините учебници, пише Сега. Обяснението на издателството, че черно-белите учебници са за по-бедните ученици взриви социалните мрежи, че така се затвърждава разделението между бедни и богати, пояснява вестникът. Това е причината министър Красимир Вълчев да спре отпечатването на учебниците за осми клас, защото имаше гневни коментари и на омбудсмана, както и на политици.

Труд също пише по темата със заглавие: "Скандал спря учебниците за бедни". В социалните мрежи се дебатираше дали не е дискриминация появата на черно-бели, по-евтини учебници, пояснява изданието. В статията пише, че от просветното министерство се оправдали за идеята си с факта, че е проведено маркетингово проучване, с цел да се даде равен шанс за успех на всички деца.

Нов ремонт ще затапи магистрала "Хемус" от днес до края на септември, информира Сега. Освен това, с повече от месец е удължен едногодишният ремонт в района на тунел "Витиня" по същата магистрала. Така реално магистралата, която свързва Северна с Южна България, е стеснена повече от година, обобщава изданието.

Милиони са профукани за неефективна борба с домашното насилие, информира на първа страница опозиционният вестник Дума, като се позовава на доклад, публикуван на портала за обществени консултации, който трябва да бъде разгледан от правителството този месец. Според вестника страната ни отново ще бъде порицана от Комитета за премахване на дискриминацията към жените от ООН.

Пловдив и Сливен са рекордьори по брой безработни, които не искат да полагат общественополезен труд, съобщава Монитор. Спрени са помощите за безработни по тази причина на хиляда и сто души в цялата страна.

Труд информира за срещата на БСП с главния прокурор по повод проектозакона на социалистите за борба с корупцията. Вестникът цитира Сотир Цацаров, който призовава парламентарните групи към прецизност при обсъждане и гласуване на антикорупционния закон и работата на бъдещата антикорупционна комисия.

24 часа припомня за събития от миналото, случили се на 1 септември. В материал, озаглавен "Боянските ливади, след които СДС падна от власт" става дума за пресконференция на тогавашния президент Желю Желев, на моравата пред дом номер 7 в Бояна през 1992 г. Демократичният преход беше преобърнат, но за краха на СДС все пак виновен е кабинетът и управлението на тогавашния премиер Филип Димитров, пише още в статията.

Според Монитор, трима са заподозрени за отвличане на 25-годишния Адриан Златков. Те поискали откуп от три милиона лева. Телеграф добавя, че охранителни камери на къщата на автокрадеца Яро са заснели отвличането.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!