ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Експерти: Готвените промени за работата на Фонда за лечение на деца са формални

Снимка: czpz.org

Подготвяните промени в правилника за работа на Фонда за лечение на деца няма да доведат до положителни резултати. Това съобщават членове на работната група в писмо до Министерство на здравеопазването.

Според членове на групата – Красимира Величкова, Десислава Хормузова и доц. Анелия Буева, предложените промени са формални и няма да помогнат за качественото лечение на децата. Въпреки многократните предложения на Обществения съвет, адресирани до министъра на здравеопазването и Здравната каса, медицинските изделия за децата, необходими за лечение, да преминат към Здравната каса, а не към Фонда, промените отново предвиждат тези изделия да останат в обхвата на Център "Фонд за лечение на деца". 

Предложението да се забрани на членове на Обществения съвет да предоставят информация и да дават свободно изявления, те приемат като опит за цензура. 

Регистърът на Център "Фонд за лечение на деца", според становището, продължава да не е публичен и да не е достъпна информацията за подадените заявления, тяхното движение и резултати.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!