ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокурорската колегия на ВСС избра единодушно Радослав Димов за районен прокурор на София

С десет гласа "за" и нито един "против" прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра за нов районен прокурор на София Радослав Димов. Той заема поста след недовършилия мандата си по морални причини Петър Белчев

Белчев подаде оставка, поемайки отговорност за бездействието на свои подчинени по сигнали срещу Стефан Станев, който в началото на юли уби по особено жесток начин приятелката си Виола. След смъртта й стана ясно, че бившата жена на Станев е подала четири сигнала за тормоз над нея, но подчинените на Петър Белчев са прекратили проверките, поради липса на данни за престъпление. Тази тема изобщо не беше засегната по време на изслушването на единствения кандидат за поста софийски районен прокурор. С изложението, въпросите, обсъждането и гласуването цялата процедура, след която Радослав Димов пое поста, отне около 40 минути.

В началото на заседанието на Прокурорската колегия на ВСС, последно за тези съдебни кадровици, главният прокурор Сотир Цацаров, който е член по право на Съвета и мандата му не е свързан с този на редовите съдебни кадровици, оцени положително обособяването им в две колегии и връчи на тези от прокурорската почетния знак на прокуратурата.

Мисля, че това е най-малкото, с което мога да кажа едно "благодаря на всички", каза Обвинител номер едно.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!