ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съдът спря едно от над 30-те дела, които пострадалите от взривовете в Хитрино водят за претърпени щети

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд спря едно от делата, които пострадалите от взривовете миналия декември в Хитрино водят за претърпените имуществени и неимуществени щети. Делата са над 30 и са за обезщетения на стойност над 10 000 000 лева, каза адвокат  Николай Димитров

Делата са разделени на три категории - от наследници на загиналите и тежко пострадалите, от по-леко пострадалите и от хора, чийто бизнес е пострадал.

Претенциите са срещу "Булмаркет рейл карго" ЕООД и "Булмаркет ДМ", както и срещу "Железопътна инфраструктура". Тъй като делото е гражданско, в него трябва да се установява отговорност, а не вина, с която се занимава наказателното производство.

Според съда от исковата молба на пострадалия Ремзи Ислям от Хитрино не става ясно каква е отговорността на "Булмаркет рейл карго", затова и делото беше временно спряно. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд, което адвокат Димитров каза, че ще направи. Той обясни, че кантората му има вече успешна практика по подобни дела и даде за пример спечелени граждански дела от пострадали от наводнението в с. Бисер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!