ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

"Петрохан" остава затворен за всички видове превозни средства за неограничено време

Проход "Петрохан"
Снимка: Радио ВИДИН Архив

Проходът "Петрохан" остава затворен за всички видове превозни средства за неограничено време.

За това съобщи агенция "Пътна инфраструктура". В участъка на пътя между селата Гинци и Бързия има паднали дървета заради натрупания по тях мокър сняг. Обходният маршрут е през Искърското дефиле.

От пътната агенция обясняват, че целта на наложеното ограничение на движението е опазване живота и здравето на пътуващите и настояват да се шофира внимателно и със съобразена скорост.

Председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов заяви:

Рязко падане на температурите, много силен дъжд, който във високите части на планините преминава в мокър сняг. Проходът "Петрохан“ е затворен за неопределено време. Има огромно множество паднали дървета, като в момента наши групи на пътното поддържане и на Гражданска защита режат огромни дървета. Проходът ще остане затворен за неопределено време, докато обезопасим всичко и сме сигурни, че няма да застрашим живота и здравето на хората. На прохода "Шипка“ вали, на "Беклемето“ и на "Троян-Кърнаре“ , където има около 10-15 сантиметра сняг, машините работят. Призовавам всички шофьори да не тръгват с летни гуми. Създават огромни проблеми. Засега всичко е спокойно. Вали сняг включително и в Боровец, и в Железница, Бистрица, Гюешево. Фирмите чистят, а машините са на терен.

Шофьорите, на които им предстои пътуване през високопланинските проходи, да не тръгват с летни гуми, защото в планините вали сняг, призовават още от "Пътна инфраструктура". Несъобразяващите се с предупрежденията на агенцията застрашават и затрудняват безопасното пътуване на всички останали и възпрепятстват работата на пътноподдържащите фирми.

Освен "Петрохан", проходите, на които се очакват снеговалежи, са "Троянският", "Шипка", проходът на Републиката, "Ришкият", "Айтоският", "Котленският", "Дюлинският", "Твърдишкият", "Обзорският", "Печинско", "Вратник", "Превала", "Предел", "Рожен" и "Пампорово".

Пътноподдържащите дружества имат дежурни екипи и са готови да реагират веднага и да обработят настилките.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!