ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство срещу Елена Йончева за оградата по българо-турската граница

Елена Йончева
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнал на вицепремиера Валери Симеонов срещу депутата от "БСП за България" Елена Йончева за издаване на държавна тайна във връзка с оградата по българо-турската граница. Това съобщиха от държавното обвинение.

Повод за сигнала са телевизионни участия на депутата от БСП от началото на юни, по време на които тя говори за стената. Показва и снимки. С това, смята Валери Симеонов, тя е разгласила държавна тайна, посочила е пропускливите места в оградата на желаещите да я преодолеят незаконно, с което застрашила националната ни сигурност.  Проверка от ДАНС - чрез разпит на свидетели и информация, получена от Гранична полиция, Министерски съвет и ДКСИ, е установила, че нарушения няма, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

И нещо повече: тази информация на практика покрива отговора на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, който той е дал в отговор на запитване на народните представители на 3-ти май.

Затова и Софийската градска прокуратурата е прекратила проверката по сигнала на Симеонов срещу Йончева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!