ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Прокуратурата иска Спас от Кочериново за постоянно в ареста

| обновено на 16.10.17 в 15:42
Снимка: http://www.prb.bg

"Съжалявам" и "адвокатът ми ще говори" беше единственото, което каза пред медиите 33-годишният Спас Василев, нашумял покрай десетките измамени с евтини билети потребители на Фейсбук.

Прокуратурата иска от Софийския районен съд да остави Василев за постоянно в ареста по обвинение за измама от 2012 година за сумата от 490 лева.

Обвинението иска най-тежката мярка заради опасността на свобода Василев да се укрие, както го е правил до задържането му в петък. Според държавното обвинение е налице упорита престъпна дейност, която може да бъде спряна само от постоянен арест.

Обвинението на Василев е по старо разследване – от 2012 година, затова, че е измамил гражданин, като му обещал, че ще му осигури пакет от 10 самолетни билета за 490 лева. За да бъде убеден съдът за най-тежката мярка за неотклонение, прокуратурата ще представи и материали от дела в Дупница и Благоевград, с други ужилени граждани от все още Спас от Кочериново. Ще бъде приложено и събраното от отдел "Компютърни престъпления" покрай разследването "Александър Николов".

По признанията на шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов, над 40 са измамените със самолетни билети и резервации от мъжа, който от 2013 година гради приятелства във Фейсбук със снимки от чужд профил и измислена биография. Срещу Спас Василев има досъдебно производство и във Варна.

Василев беше задържан в петък в София, след близо петгодишно издирване, включително и чрез Шенгенската информационна система.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!