ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Протест срещу вдигането на данъци и по-висока цена на водата в Сливен

Снимка: БГНЕС

Жители на Сливен протестираха срещу увеличаването на данъците в града, високите такси за паркиране в центъра, по-високата цена на водата и предложението за закриване на кожния диспансер. Митингът се състоя преди началото на сесията на Общинския съвет.

Под натиска на протестиращите, които след срещата с кмета на Сливен Стефан Радев пред сградата на общината влязоха в залата на местния парламент, общинските съветници решиха данък сгради да бъде намален от 3,2 на 2,7 промила. Според кмета Радев съветниците са се отдали на популизъм и това щяло да върне общината две години назад.

Ще се наложи да оптимизираме определени разходни политики или неща, които правим за гражданите, защото като намаляваме приходите няма как да заложим същите разходи, заяви Радев.

Точката за увеличаване цената на гробно място бе изтеглена и тя ще бъде отново предложена за гласуване на следващата сесия, след преразглеждане. Съветниците решиха да няма намаляване на цената за абонамент в синята зона от 80 лв. на 40 лв. както поискаха от гражданския инициативен комитет. Решено бе още кожно-венерическият диспансер да остане да работи, въпреки загубите му от над 100 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!